خانواده‌ها زودترمداخله کنند
موسسه تولد نو تندرستی
مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك دارای شماره ثبت 29107 تحت نظر بهزیستی
آيا آنها به بيماري اسکيزوفرني دچار ميشوند؟
نه، به آن معنا. جنون ناشي از مصرف شيشه، در بيمار گذراست؛ در صورتي که اسکيزوفرني يک بيماري ژنتيکي و دائمي است. در بيشتر موارد، علائم جنون پس از قطع مصرف شيشه از بين ميرود و البته در برخي موارد هم علائم آن تا سالها پس از قطع مصرف باقي ميماند؛ براي مثال من بيماري دارم که با آنکه چهار ماه است شيشه مصرف نميکند اما هنوز توهم دارد و ميگويد که طرحهاي بزرگ اقتصادي دارد که اگر پول کافي در اختيار داشته باشد ميتواند اقتصاد کشور را دگرگون کند

چطور مي
توان مبتلايان به وابستگي شيشه را درمان کرد؟
بايد گفت که شيشه درمان دارويي جايگزين ندارد و براي مثال نميتوان متادون را که از خانواده ترياک است جايگزين آن کرد. شيشه را بايد يکباره کنار گذاشت و بعد جنبههاي درماني غيردارويي مانند رفتاردرماني، خانوادهدرماني، شناختدرماني و گروهدرماني را دنبال کرد. ما در مصرفکنندگان مواد اعتيادآور سنتي مثل ترياک، هروئين و حتي کراک با کساني مواجه هستيم که تا حدود زيادي مسائل مختلف را متوجه ميشوند ولي توانايي ترک ماده مخدر را به خاطر وابستگي شديد يا ترس از خماري ندارند که بيماري آنها با دارو مرتفع ميشود ولي در مصرفکنندگان شيشه با کساني مواجهايم که هيچ چيز را متوجه نيستند و بهتراست بگوييم عقل درستي ندارند.
آنها بيماران سايکوزي هستند که توهماتشان برايشان واقعي به نظر ميرسد؛ مثلا طرف باور دارد که همسرش به او خيانت کرده و او فيلم خيانت همسرش را ديده و حالا وقت آن است که فکري براي ادامه مسير زندگي با همسرش بکند. همچنين بايد تاکيد شود که درمان شيشه و ساير مواد صنعتي اعتيادآور حداقل به شش ماه زمان نياز دارد و بايد دانست که درمان شيشه کار خيلي سختي است که امکان دارد وسوسه به مصرف تا آخر عمر در فرد باقي بماند.

مدتي هم رايج شده بود که عده
اي براي لاغر شدن و کم کردن وزن از شيشه استفاده ميکردند.
به خاطر تبليغات سوئي که وجود داشت تا مدتها عدهاي بر اين باور بودند که مصرف شيشه تناسب اندام به همراه دارد و به همين دليل عدهاي هم به خاطر اين تبليغات به سوي مصرف ماده اعتيادآور شيشه گرايش پيدا کردند اما آنچه در اين بين رخ داده اين است که شخص با مصرف شيشه عضلات و بافتهايش را از دست ميدهد ولي چربي از بين نميرود چون چربي بافت مقاومي است که آمفتامين آن را از بين نميبرد. شيشه يک ماده تحليل برنده است و عوارض خطرناک ماندگاري در فرد به جاي ميگذارد و باعث خاموش شدن خيلي از نقاط روشن مغز ميشود.

تمام خانواده آمفتامين
ها اعتيادآورند؟
از آمفتامين دارويي به نام ريتالين گرفته ميشود که در درمان بيماري بيشفعالي کودکان با تجويز پزشک اثر دارد اما برخي از دانشجويان براي آنکه بتوانند بيدار بمانند و درس بخوانند از اين قرص استفاده ميکنند، غافل از اينکه افرادي که ريتالين را خودسر ميخورند و سوءمصرف پيدا ميکنند بعد از مدتي آنقدر کمحافظه و بيتمرکز ميشوند که حتي نميتوانند يک صفحه کتاب را حفظ کنند.بنابراين سوءمصرف اين قرص نيز اعتيادآور خواهد بود

چه داروهاي خطرناک ديگري در داروخانه
ها وجود دارد؟
يکي ديگر از داروهاي خطرناک اعتيادآور قرصهاي ترامادول از خانواده ترياک است. متاسفانه مصرف مسکنها در کشور ما خيلي بالاست. ترامادول هم يک قرص مسکن است که به جاي قرص ديکلوفناک به بازار آمد چون اين قرص براي عدهاي از بيماران شوک و تشنج همراه داشت. همچنين به استامينوفن هم کدئين اضافه کردند که اعتيادآور است.
همينطور قرص ديفنوکسيلات هم خيلي خطرناک است. در درمان سنتي، از اين قرص براي درمان اسهال استفاده ميشد در حالي که در درمان نوين، اسهال يک علامت براي نشان دادن سم در بدن است و با قرص ديفنوکسيلات تنها حرکت روده کم شده و سم در روده محبوس ميشود. الان مصرف قرص ديفنوکسيلات فقط براي معتادان و آنهايي است که ميخواهند نشئه شوند. وزارت بهداشت بايد ترکيبات جديد موثري براي تسکين درد بسازد و جلوي سود آنچناني شرکتهاي داروسازي را که اين قرصهاي اعتيادآور را ميسازند، بگيرد. همينطور خانواده زپامها، شربت اکسپکتورانت کدئين و فنوباربيتال هم جزء داروهاي اعتيادآور به شمار ميروند. البته اين داروها از داروخانهها نشتي دارند؛ چراکه کنترل بازار و اين همه داروخانه در سطح کشور کار سختي است

اگر خانواده
اي با علائم اوليه اعتياد به شيشه در فرزندشان مواجه شدند، به نظر شما بهترين اقدام چيست؟
آنها نبايد اجازه دهند که فرزندشان به علائم بحراني ابتلا به شيشه دچار شود. به همين دليل بلافاصله بعد از بروز همان علائم اوليه مداخله کنند، مستقيم و صريح با فرزندشان وارد گفتوگو شوند و اطلاعاتشان را به يکديگر منتقل و آنها را يککاسه کنند. البته اين گفتوگو بايد دوستانه باشد. اما به نظر من خانوادهها قبل از اينکه به مصرف مواد مخدر فرزندشان مشکوک شوند بايد درباره مواد مخدر به او اطلاعرساني کنند.

آيا اين گفت
وگوي صريح و بيپرده والدين با فرزندان موثر خواهد بود؟
بله، قطعا. هرچه زودتر خانوادهها مداخله کنند در درمان هم پاسخ بهتري خواهند گرفت. ولي همانطور که گفتم والدين بايد از همان سنين کودکي و آغاز نوجواني درباره مواد مخدر به فرزندانشان اطلاعرساني کنند و از صحبت کردن در اينباره نهراسند.
حتي در کشورهاي پيشرفته از سنين کودکي بچههاي بيش فعال-کم تمرکز، مضطرب و افسرده و اوتيسم (درونگرا) را غربال ميکنند و تحت نظر ميگيرند؛ چرا که اين بچهها بيش از بقيه در معرض اعتياد به مواد مخدر هستند. ما در اصطلاح به اين بچهها ميگوييم مشتريان کلينيکهاي ترک اعتياد آينده. بعضي از والدين فکر ميکنند چون فرزندشان آرام است و هرچه آنها ميگويند فقط ميگويد چشم، خيلي بچه خوبي است. در صورتي که او بيماري اوتيسم يا همان درونگرايي دارد و بايد بيشتر مراقبش باشند يا بچه بيشفعال و ضداجتماعي را که دائم شيطنت ميکند، تنبيه ميکنند؛ در صورتي که او به درمان احتياج دارد.
خانواده بايد از دوران کودکي مهارتهاي مهم زندگي را که کليديترين راهکارهاي زندگي در آينده فرزندانشان هستند - مانند مهارت نه گفتن و حل مساله - به آنها بياموزند. ديده شده بچههايي از خانوادههايي که حتي يک سيگاري بين آنها نبوده ولي بچه به خاطر بلد نبودن مهارت نه گفتن با يک بار تعارف به مواد مخدر معتاد شدهاند

آيا بيشتر مصرف
کنندگان شيشه جوان هستند؟
از آنجا که مادههاي جديد به خلق و خوي نسل جديد نزديکتر است آنها از اين مواد استقبال بيشتري ميکنند؛ چراکه ترياک و خانواده آن، فرد را گوشهگير و منزوي ميکند در صورتي که شيشه محرک است و به فرد احساس انرژي و شادي کاذب ميدهد و از آنجا که جوانان براي شادي نياز به انرژي دارند به سراغ شيشه ميروند.بسياري از جوانان به سوي اين مواد محرک مي روند چون فکر ميکنند شاديآورند و خطر اعتياد آنها را تهديد نمي کند. غافل از آنکه پس از مدت کوتاهي از مصرف آنها به احساس پوچي، افسردگي و بدخلقي هاي شديد و توهم مي رسند و اين نشان دهنده آن است که شادي هاي کاذب و ناشي از مصرف شيشه که ممکن است فرد هيچ وقت قبل از مصرف آنها را تجربه نکرده باشد زودگذر و مقطعي هستند.
 
به نظر ميرسد با آنکه هنوز يک دهه از ورود ماده شيشه به ايران نگذشته اما در همين مدت کم جوانان زيادي را به دام خود کشانده است.
شيشه از حدود سال 1381 از کشورهاي تايلند، سنگاپور و مالزي وارد ايران شد و آن اوايل خيلي هم گران بود ولي بعد از راه اندازي توليد داخلي قيمت و کيفيت شيشه هر دو کم شدند و همين قيمت کم باعث گسترش آن بين جوانان شد. اما من معتقدم به جاي اينکه به فکر بستن مرزها و نگراني راجع به کشت خشخاش در افغانستان باشيم بهتر است به مقوله پيشگيري از اعتياد بيشتر بها دهيم؛ چراکه با روندي که وجود دارد هيچ بعيد نيست فرمولي کشف شود که بتوان حتي در آشپزخانه آن را ساخت.آن زمان ديگر نه پليس معنا دارد و نه قاچاقچي و نه فروشنده.آن زمان يک خانواده است و تمام نيازهاي پاسخ داده نشده فرزندان که منجر به ايجاد نياز به مصرف مواد مخدر ميشود.
 
نسبت مصرفکنندگان زن بيشتر است يا مرد؟
به طور کلي در اعتياد براي هر نه مصرفکننده مرد يک مصرفکننده زن وجود دارد. به نظر من کم بودن تعداد زنان مصرفکننده به خاطر تربيتهاي خانوادگي و عرفياي است که وجود دارد. براي مثال دختر شب را نميتواند بيرون از خانه بماند ولي خانوادهها شب بيرون ماندن را براي پسر عيب نميدانند. به همين دليل اگر دقت کنيم ميبينيم دخترها کمتر خطر ميکنند. همچنين رشد رواني و عقلاني دخترها در سنين پايين سرعت بيشتري دارد و آنها را از خطرات مصون نگه ميدارد. ضمنا دخترها حضور بيشتري در خانه دارند و پيوندشان با خانواده قويتر است در صورتي که پسرها خيلي زود با دوستانشان اخت ميشوند و اتصالشان با خانواده کم ميشود. خانواده هم آنها را خيلي زود رها ميکند و معتقد است پسرها بايد زود به جامعه وارد شوند تا بزرگ شوند.
 
وضعيت شيوع اعتياد در دانشگاهها و مدارس چطور است؟
برخي از دانشجويان به خاطر بيدار ماندن در شبهاي امتحان از مواد محرک و مخدر استفاده مي کنند، همين طور در مدارس هم هست که هنوز آمار دقيقي در اين باره اعلام نشده است. اما آنچه مهم است اينکه اصلا نبايد وجود داشته باشد و اين به خاطر کمبود برنامههاي مداخلهگرانه و پيشگيرانه اعتياد در مدارس است که کفاف برنامههاي پيشگيري در کشور را نميدهد. بايد مساله اعتياد دغدغه عمومي مردم شود و همانطور که مراقب فرزندشان هستند که وقتي از راه ميرسد دستهايش را بشويد، بايد همانطور هم به او درباره انواع مواد مخدر اطلاعرساني کنند.به نظر من بايد اطلاع رساني در زمينه انواع مواد مخدر و مضرات و علايم آن بايد آنقدر زياد باشد که همه خانواده ها و نوجوانان و جوانان درباره اعتياد اطلاعات کافي داشته باشند و کسي از روي ناآگاهي به سوي مواد اعتيادآور نرود

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب:, :: 14:18 :: نويسنده : مرتضي عربي

درباره وبلاگ

موسسه تولد نو تندرستی با افتخار آمادگی دارد در صورت هرگونه سوال در مورد درمان جدید(مواد محرک) و نیاز به مشاوره و بستری عزیزان در عذابتان بصورت رایگان از خدمات مشاوره این مرکز بصورت حضوری، تلفنی و یا اینترنتی بهره مند شوید.تلفنهاي تماس عباس مشهدی ابراهیم (میدانی)09123474418وعلی طاهری09125242982 شماره تلفن ثابت36695663
پيوندها
">nod

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك و آدرس tavalodisabz.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان